Dietkulturen: Del 2

20181021_121635_0001.png

Dietkulturen använder sig av olika vapen för att manipulera dig och hennes främsta vapen enligt mig är vågen. 
När dietkulturen fortfarande var en del av min vardag gav jag den makten att bestämma om jag skulle ha en bra eller en dålig dag genom att jag började min morgon med att ställa mig på vågen för att se om jag hade gått ner i vikt. 

Hade jag gått ner i vikt gav jag mig själv en klapp på axeln och kände mig duktig. Hade jag däremot inte gått ner i vikt fick jag dåligt samvete över att jag inte hade gjort tillräckligt och straffade mig själv på olika sätt för att försäkra mig om att morgondagen skulle visa att jag hade gjort bättre ifrån mig.

Känner du igen dig?
 
Vågen förstörde mitt liv fullständigt. Dietkulturen intalade mig att mitt värde var inget annat än en specifik siffra som den här apparaten visade. Jag hade bestämt att den här siffran skulle jag väga för då skulle jag vara nöjd med mig själv och jag skulle göra allt för att komma ner till den.
Min siffra var runt 60kg, helst 58-59kg. När vågen en dag visade 48kg var jag fortfarande inte nöjd. 

Dietkulturen hade skrapat bort all självkänsla jag hade och istället såg jag på mig själv som om jag endast var gjord av siffror. Siffror på vågen, på måttbandet, antalet steg jag tog under en dag, antalet poäng eller kalorier jag fick äta eller hade ätit, storleken jag hade på kläder eller antalet dagar jag hade klarat av att gå på min senaste diet.
Jag var fullständigt besatt av dessa olika siffror och dietkulturen manade mig till att fortsätta vara besatt. 

Efter åratal såg jag äntligen ljuset och insåg att det enda vågen berättade för mig egentligen var min effekt på gravitationen. Den berättade inte mitt egentliga värde och den här siffran som skulle ge mig glädje, tillfredsställelse eller en känsla av prestation gav mig endast ångest, dåligt samvete och slösade bort min värdefulla tid. 


Vågen skapar begränsningar för oss. 

Allt för många väntar på att gå ner i vikt innan de börjar leva sina liv och gör saker som de verkligen tycker om. 
Tänk efter själv, har din vikt hindrat dig från att göra saker du verkligen tycker om?

En sak ska du ha klart för dig. Dessa extra kilon som du anser borde försvinna är inte i vägen.
Låt inte dom stoppa dig från att leva ditt liv.

Ge inte dietkulturen den tillfredsställelsen."To get a body you love, you must start by loving the body you have"

The Goddess Revolution by Mel Wells

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!