Dietkulturen: Del 1

20181018_144320_0001.png

Det här är ett ämne som jag har väldigt starka känslor för. Inte varma, kärleksfulla känslor utan när jag pratar om det här ämnet blir jag ofta förbannad. Med all rätt.

Det här ämnet har förstört en sådan stor del av mitt liv utan att jag har varit medveten om det. Den har varit en sådan stor del av min vardag i så många år att jag har ansett det som normalt. Men det är inte normalt.

Det jag pratar om är något som kallas för Dietkulturen. 

Har du hört talas om dietkulturen?
Du kanske inte har hört ordet dietkulturen men du har garanterat varit hennes slav vid något tillfälle i ditt liv eller är hennes slav just nu. 

Vem är hon?
Dietkulturen är rösten som gömmer sig i dina tankar och säger till dig att du inte duger som du är. 
Det är hon som viskar och säger att du ska ha dåligt samvete, ångest och att du har ingen disciplin om du viker från din diet eller inte tränar så ofta som du borde.
Det är rösten som tär på din självkänsla och ditt självförtroende. Som uppmuntrar dig till att ha ditt självhat som en motivationsfaktor för att förändra din livsstil och bli mer "hälsosam". Det är också rösten som får dig att värdesätta dig själv med inget annat än en siffra på en våg eller ett måttband och försöker intala dig att det viktigaste i ditt liv ska vara hur du ser ut och hur du uppfattas av andra människor. 

Vart kommer dietkulturen från?
Dietkulturen skapades långt tillbaka när människor började inse att de kunde tjäna otroligt mycket pengar på att främja en negativ kroppsuppfattning bland människor och sedan sälja dom lösningen. 

Det är en extremt smart och manipulativ kultur som är omöjligt att undvika. 
Dietkulturen tjänar miljardbelopp på din osäkerhet, din vilja att passa in i samhällets ideal och den ger din nya sätt att känna att du inte duger precis som du är. 

 

Jag är en utav de kvinnor som har tagit mig ur deras manipulation och min passion är att utbilda andra flickor och kvinnor om denna kultur som förstör så mångas liv under så många år.
Jag levde med dietkulturens röst i 12 år. Jag vill inte att det ska hända dig. 

 

 

"All I thought I was turned out to be lies. Lies you told and truths you sold me."

                                                                           Failing Arms by Good Harvest

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!